НОВИНИ

Каракачанов: Възможно е кабинетът след ремонта да е без Борисов

bnt avatar logo
от БНТ
15:32, 17.07.2020 (обновена)
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Президентът Румен Радев и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов присъстваха на ежегодното учение "Бриз". Президентът избегна журналистите. Вицепремиерът Каракачанов беше категоричен, че вотът на недоверие към правителството няма да мине, но промени в кабинета ще има.

Група граждани, скандиращи „Оставка" посрещнаха президента Румен Радев на Морската гара в Бургас.

Привърженици на държавния глава също бяха там. До напрежение между двете групи не се стигна. Преди да се качи на фрегатата "Горди", президентът Радев отказа коментар. Заедно с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов наблюдаваха зрелищни демонстрации, част от НАТО-вското учение „Бриз 2020".

Държавният глава напусна кораба по-рано от предвиденото със специален катер. Неофициалното обяснение, което достигна до журналистите - спешен ангажимент в София. След края на учението Красимир Каракачанов коментира актуалната политическа ситуация у нас. Обмислени са всички варианти за „ремонт" на кабинета.

Красимир Каракачнов: Със или без сегашния министър-председател, всичко това ще се коментира след вота на недоверие. Ако той мине, не се коментира нищо. Ако не мине, ще се коментират промени в програмата. Аз лично смятам, че не е необходимо да се търси само персонална промяна да се харесаме на част от обществото, което протестира. Трябва да се търси приоритизиране на съществуващата програма.

Каракачанов е категоричен, че само заради протестите оставка няма да подаде.

Красимир Каракачанов: Моята оставка ще я подам, ако тези хора, които ръководя 3 години, кажат, че не съм се справил добре с работата. Ще я подам, ако ми бъде поискана било от Коалиционния съвет, било от министър-председателя, било от партията, която ръководя.

Министър Каракачанов и президентът останаха доволни от готовността на военноморските ни сили, след като наблюдаваха военните епизоди по море за гасене на пожар на кораб, обезвреждане на терористи по вода, с помощта на хеликоптер и атака на подводница от единичен кораб. В тазгодишното 24-то издание на учението „Бриз" участваха 27 плавателни съда, 2 самолета, 7 вертолета и 2 413 военнослужещи от 9 държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поетапно ще ремонтират детските площадки в Асеновград
Поетапно ще ремонтират детските площадки в Асеновград
Нова техника за 6,1 млн. лв ще подобрява плавателния път по Дунав
Нова техника за 6,1 млн. лв ще подобрява плавателния път по Дунав