НОВИНИ

Започнаха снимките на втория сезон на хитовия сериал на БНТ "Вина"

bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 15.08.2023 (обновена)
5606
Чете се за: 04:10 мин.
У нас
Слушай новината

На 15 август във винарска изба „Вила Мелник“ в с. Хърсово, Мелник започнаха снимките на многоочаквания втори сезон на сериала, продуциран от Българската национална телевизия – „Вина“. БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „Вина“ е част от филмопроизводството на обществената телевизия.

„Успехът на първия сезон на „Вина“ беше категоричен и БНТ отново доказа, че е водещият фактор във филмопроизводството у нас. Първият сезон на „Вина“ привлече огромен зрителски интерес с безусловните си художествени и кинематографични качества, с великолепния творчески екип и актьорски състав. Една силна и завладяваща история, която бе разказана по възможно най-добрия начин. Този сериал влезе в домовете на българите, през традицията на винарството разказа за миналото и настоящето, актьорите изградиха силни и запомнящи се образи. Затова от БНТ решихме без никакво колебание, че е задължително „Вина“ да има втори сезон. Ние сме телевизията, която поддържа българските култура и традиции. Сериалът е част от тази мисия, той зарежда и вдъхновява. Искам да пожелая на Виктор Божинов и на целия екип на „Вина“ на добър час със снимките на втория сезон на сериала“, заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Сериалът „Вина“ е по идея на Симон Еди Шварц, режисьор и креативен продуцент е Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божинов и Георги Гвоздев, изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова, винен консултант е Вили Гълъбова.

„Започваме снимките с ентусиазъм, защото сме сигурни в начина, по който историята се разви на сценарно ниво. Зрителите реагираха изключително въодушевено на Сезон 1 и това изисква високо ниво на професионална отговорност, която сме готови да поемем. Благодарни сме за доверието на аудиторията и на ръководството на БНТ, която затвърждава традицията да бъде лидер в създаването на качествена игрална продукция, като го прави с уважение към творческото начало и професионализма“, каза Виктор Божинов.

"На Голяма Богородица се освещават семената, което означава, че семената на втори сезон ще бъдат осветени по най-добрия начин и следващите няколко месеца работата ни ще бъде достатъчно качествена и пълноценна и след това зрителите да бъдат максимално доволни от това, което ще видят", каза още Виктор Божинов.

"Аз самия не знам какво точно като сложна задача се изправя срещу мен. Но засега нещата изглеждат доста интересни, така че за мен ще бъде интересно също, аз също не знам какво ще стане", каза Владимир Зомбори, който играе Филип в сериала.

Главните роли се изпълняват от Михаил Билалов, Владимир Зомбори, Елена Телбис, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев – Геро, Кристина Верославова, Силвия Лулчева, Климентина Фърцова, Димитър Селенски и др. Сред изненадите във втори сезон на „Вина“ е участието на още две любими български актриси – Лилия Маравиля и Мая Бежанска.

Вижте още в прякото включване на Десислава Малинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тони Густавсон: Англия е големият фаворит в полуфинала, но ние имаме публиката на наша страна
Тони Густавсон: Англия е големият фаворит в полуфинала, но ние имаме публиката на наша страна
Първата група български състезатели замина за световното първенство по спортна стрелба в Баку
Първата група български състезатели замина за световното първенство по спортна стрелба в Баку