НОВИНИ

Известният автокрадец Руснака е задържан в София

Айше Сали
от Айше Сали
10:40, 15.08.2023 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Известен автокрадец с прякор Руснака беше задържан тази сутрин при акция на МВР в столицата. Арестуваният е заподозрян за кражба на автомобил на 1 август. Той има богато криминално досие.

Задържаният, който е по-известен с прякора Руснака, е осъждан няколко пъти - за кражби на автомобили и за притежание на наркотици. Излязъл на свобода през февруари, след като излежал последната присъда от 9 месеца за дрога, но не се отказал от страстта си да краде коли. През април е задържан отново и освободен под парична гаранция. Това обаче не го e спряло. Според наши източници, кражбите, в които е заподозрян, дори са зачестили. При задържането му тази сутрин в апартамент в столичния квартал "Банишора" е оказал съпротива.

"По време на задържането и проникването на адреса се е опитал да избяга през терасата. Лицето лично ние го определяме като сериозен контингент, който влияе на средата за сигурност, когато говорим за престъпления, свързани с МПС, каза гл. инспектор Николай Пелтеков, началник сектор "Престъпления, свързани с МПС" в СДВР.

От началото на годината за автокражби са арестувани 15 души от 8 престъпни групи.

"В момента се забелязва спад от 6%, като прави впечатление, че спадът на тези престъпления от 2 месеца насам е 34%, в сравнение с предходната година", каза още гл. инспектор Николай Пелтеков, началник сектор "Престъпления, свързани с МПС" в СДВР.

Статистиката на МВР показва още, че крадците в София набелязват предимно автомобили на не повече от 5 години. Продават ги на части или цели, чрез т. нар. изготвяне на двойници. В началото на годината МВР е неутрализирало и канал за износ на крадени коли зад граница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
УЕФА смени главния съдия за реванша между Лудогорец и Астана
УЕФА смени главния съдия за реванша между Лудогорец и Астана
Отстраниха временно апелативния прокурор на Варна
Отстраниха временно апелативния прокурор на Варна