НОВИНИ

Започва понижение на температурите, очакват се валежи

bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 20.02.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Въпреки повечето облаци и слабите преваляния в следобедните часове и днес времето напомняше по-скоро за пролет, максималните температури бяха в интервала от 10 до 18 градуса. През нощта облачността ще се разкъсва и намалява и сутринта в равнините и низините ще е мъгливо. Ще е почти тихо с минимални температури предимно между минус 1° и 4°.

Преди обяд над много райони ще е слънчево, но след обяд от северозапад пак ще се заоблачи и привечер на отделни места в Западна България отново слабо ще превали. Северно от планините ще духа умерен вятър от юг-югозапад и с него температурите ще се повишат, максималните ще са между 15° и 20°.

Повече слънчеви часове ще има до обяд и над планините, по-късно и там облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. На отделни места в планините в Западна България ще превали. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад.

В Западна и Централна Европа, в Италия и Централното Средиземноморие ще остане много ветровито и с валежи, на места значителни. Предимно слънчево и топло за сезона ще е на Пиренеите, в Западното Средиземноморие и в югоизточната половина от Балканите. В западните райони на полуострова ще има валежи, предимно от дъжд, в северозападните райони на места интензивни.

И у нас във вторник ще вали дъжд, в планините над 1500 м – сняг, но с понижението на температурите след обяд в Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът също ще премине в сняг. В сряда и четвъртък слаби валежи ще има само на отделни места, в Южна и Източна България – ще са от дъжд, в останалата част от страната и в планините – от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Денят започва" на 21 февруари: Може ли у нас да се въведе 4-дневна работна седмица
"Денят започва" на 21 февруари: Може ли у нас да се въведе 4-дневна работна седмица
Борисовата градина разпродадена, как могат гражданите да участват в контрола
Борисовата градина разпродадена, как могат гражданите да участват в контрола