НОВИНИ

Започва премахването на незаконни постройки в къмпинг край Лозенец

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
09:02, 28.05.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Община Царево започва премахването на незаконни постройки в къмпинг край Лозенец. Акцията се случва на старта на летния сезон. Вече е изтекъл срокът, в който собственикът на къмпинга е имал възможност доброволно да премахне обектите.

"Констатираните незаконни обекти са 154. В това число търговски площи, магазин и ресторант. Днес ще се пристъпи към заповедта за премахване на 14 обекта. Това са каравани, в които има изградени дървени конструкции. Проверката е започнала през 2022 г., многократно е имало срок за доброволно премахване. Последното съдебно решение е от 15 май за 44 обекта", каза Марин Киров, кмет на Община Царево.

"В момента се случва изпълнението на заповеди, които са влезли в сила. Аз доброволно съм започнал да ги изпълнявам. Големият проблем е, че ние нямаме закон, който да каже какво може се случва и как трябва да се къмпингира в България. Този парцел е част от къмпинг Юг, който е направен през 1974 г. и повечето от бунгалата са си тука. На мястото на някои от тези бунгала сме паркирали каравани и реално, понеже аз съм собственик на земята, трябва да съборя това, което е строено преди 40 години, защото в един момент то е незаконно", коментира Явор Атанасов, собственик на къмпинга.

Голяма част от резервациите за къмпинга са отменение, а тези летовници, които вече са тук, ще си тръгнат преждевременно.

Вижте прякото включване на Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Беатрис Адад Мая отпадна на старта на откритото първенство по тенис на Франция
Беатрис Адад Мая отпадна на старта на откритото първенство по тенис на Франция
Стилияна Николова и Боряна Калейн пред БНТ: Целта ни е България да е на върха
Стилияна Николова и Боряна Калейн пред БНТ: Целта ни е България да е на върха