НОВИНИ

Крадец отмъкна над 13 000 лв. от 81-годишен мъж от Поморие

Потърпевшият дори купил кон на извършителя на престъплението

bnt avatar logo
от БНТ
07:46, 28.05.2024
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Задържаха мъж за кражба на 13 380 лева, които са собственост на възрастен мъж от Поморие.

Потърпевшият наел шофьор на микробус, за да го закара до Русе с цел закупуване на малък селскостопански трактор. Шофьорът обаче се оказва криминално проявен и прибира по-голямата част от парите на дядото, кара го и да му купи кон.

"Пострадалият е на 81 години. Той е от Поморие. В началото на месец май изтегля сумата от 21 000 лева от банков клон, съвместно с двамата си сина, но той е своенравен и е наел някъде около 15 май лице, което да го превози до Русе, за да закупи трактор. Трябвал му, за да обработва някакви земи около Елховско. Пътуват заедно двамата на 15 май, пострадалият дава пари за гориво, купува винетка, отиват до Русе, обикалят по автокъщи и в центрове за продажба на такива тракторчета. По пътя преди това на няколко пъти извършителят на деянието е молен от възрастният мъж да преброи парите, тогава вероятно краде част от сумата. Вечерта не намират трактор. Спят около Разград в буса, там най-вероятно е взета останалата част от сумата. На другия ден купуват кон на извършителя на деянието и се връщат в Поморие. Възрастният мъж разбира, че част от парите му ги няма, когато се връща у дома, но разчита, че извършителят ще му ги върне, защото според него са забравени в буса", обясни главен инспектор Петър Тодоров, началник на РУ-Поморие.

Предприети са действия по връщане на сумата, извършителят е признал за кражбата. Криминално проявен е, задържан е за кражби и злоупотреби, законът предвижда за подобен тип кражби от 3 до 5 години затвор.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Душан Керкез: Мачовете след Купата бяха трудни за изиграване
Душан Керкез: Мачовете след Купата бяха трудни за изиграване
Николай Киров: Видя се израстване в отбора
Николай Киров: Видя се израстване в отбора