НОВИНИ

Започва реконструкцията на ул. "Опълченска"

Ремонтът обхваща района от кръстовището с бул. "Сливница" до бул. "Тодор Александров"

Цанка Николова
от Цанка Николова
19:39, 04.07.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
месеца ремонт бетонния мост пловдив обходните маршрути
Слушай новината

На 16 юли предвиждаме да започне цялостната реконструкция на ул. "Опълченска" - от кръстовището с бул. "Сливница" до бул. "Тодор Александров". Това е един от важните инфраструктурни обекти, заложени в капиталовата програма на Столичната община, съобщи заместник-кметът на София по направление финанси, здравеопазване и обществено строителство Иван Василев.

Строителните дейности ще стартират от кръстовището на ул. "Опълченска" и бул. "Сливница", включително мостовото съоръжение над река Владайска. Дължината на целия участък е около 715 м.

Проектът предвижда реконструкция на инженерната инфраструктура. Реконструира се канализацията, изграждат се нови тръбни мрежи, канални и водопроводни клонове.

Ще се обнови електроразпределителната мрежа. Ще се извърши и преустройство на тролейбусната контактно-кабелна мрежа, както и реконструкция на трамвайния релсов път при кръстовището на ул. "Опълченска" и ул. "Пиротска".

Пътното платно на ул. "Опълченска" ще бъде обновено и разширено, като габаритът на основното трасе ще е с пътни платна 22 м, който включва по 3 ленти за движение в посока, като едната от тях ще бъде само за градския транспорт, и разделителна ивица 1 м.

Ще бъдат изградени нови тротоари съгласно съществуващото застрояване и регулация. Ще се изгради ново улично осветление, двустранно разположено по пътното платно.

Строителните работи ще бъдат извършени с временна организация на движение и промяна на част от линиите на градския транспорт, за което ще се предостави допълнително подробна информация.

Срокът за изпълнение на обекта е около 8 месеца. След ремонта ще бъдат засадени нови 50 широколистни дървета.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с първа победа на европейското първенство по плажен хандбал
България с първа победа на европейското първенство по плажен хандбал
Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнир в Карлсруе
Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнир в Карлсруе