НОВИНИ

Започва ремонтът от 156-ия километър на магистрала "Тракия" до Стара Загора

bnt avatar logo
от БНТ
18:48, 04.10.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Утре започва ремонтът на магистрала "Тракия" в платото за Бургас от 156-ия километър до Стара Загора. Първо ще се ремонтират 12 километра между пътен възел Белозем и Оризово.

Движението в посока Бургас ще бъде пренасочено в платното за София и ще се извършва двупосочно при максимална скорост от 70 км. А иначе този проблемен участък е дълъг 52 км.

Условно може да се раздели на две отсечки. Тази, която от утре се затваря - 12 км, е пусната в експлоатация поетапно през 1995 и 2000 година. Другите 40 км между Оризово и Стара Загора последно са преасфалтирани през 2007 г.

Шофьорите ненавиждат този участък от автомагистралата и негодуват, че трябва да плащат винетка за него.

От години ограничението на скоростта в проблемния участък е 90 км/час, а указателни табели сигнализират за неравностите по пътя.

В този участък често стават катастрофи. При един от тежките пътни инциденти това лято загинаха шестима души. Сега първите 12 км, които ще бъдат ремонтирани са от пътен възел Белозем до Оризово.

По информация на АПИ, строителните дейности включват цялостна подмяна на асфалта, подобряване на отводняването, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

Ремонтът ще се изпълнява от дружеството "Автомагистрали", което има договор за поддържане на аутобана. Очаква се ремонтните дейности да приключат до месец. А след това, при по-хубаво време, може да се започне работа и по останалите 40 км до Стара Загора.

По време на ремонта при пътен възел Плодовитово в посока Бургас ще бъде затворена връзката към Първомай. Шофьорите ще имат възможност да слязат от магистралата едва при Чирпан.

Репортер: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Азербайджан и Армения засега пренебрегват международните призиви за прекратяване на огъня
Азербайджан и Армения засега пренебрегват международните призиви за прекратяване на огъня
Бойко Борисов обеща 460 млн. лева повече за здраве
Бойко Борисов обеща 460 млн. лева повече за здраве