НОВИНИ

Започва захлаждане с валежи от дъжд и сняг

bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 16.03.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

По-малко студено беше тази сутрин, с положителни минимални температури в много райони от страната, включително и в София, където след минус 6° вчера, днес е плюс 1°, а във Враца – плюс 6°.

Максималните температури днес ще бъдат между 7° и 12°. В следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде облачно и на много места слабо ще превалява дъжд. В Източна България и по Черноморието ще духа слаб вятър от юг-югозапад.

През нощта на много места ще продължи да превалява, все още дъжд. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София около 1°. С умерен вятър от североизток ще прониква по-студен въздух и с понижението на температурите в Предбалкана и Лудогорието дъждът ще се примесва със сняг. Максималните температури ще бъдат в широки граници - между 4° и 13°. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен североизточен вятър.

Предупреждение за опасно силни пориви със скорост около 80 км/ч е обявено утре в областите Бургас, Варна и Добрич.

С превалявания от сняг ще бъде утре в планините. Ще духа умерен изток-североизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин - северен вятър. Температурите ще се понижат и и по най-високите върхове ще са около и под минус 10 градуса. Опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите остава висока.

Застудяване се очаква не само у нас, навсякъде на Балканите. Причината – обширен антициклон, в чиято предна част към полуострова ще се пренася по-студен въздух.

У нас в петък понижението на температурите ще продължи, но ще има само изолирани незначителни превалявания, главно в източните и планинските райони. През почивните дни ще има и слънчеви часове, но ще остане много по-студено от обичайното за средата на март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът освободи Георги Йорданов от поста зам.-министър на здравеопазването
Премиерът освободи Георги Йорданов от поста зам.-министър на здравеопазването
Виктория Томова: В тениса няма за какво да съжаляваш
Виктория Томова: В тениса няма за какво да съжаляваш