НОВИНИ

Започват валежи от дъжд и сняг - къде първо ще завали

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 04.01.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Съществено застудяване и снеговалежи през новата седмица. Но преди това и в близките дни в повечето райони от страната, с изключение на местата с трайни мъгли, ще остане по-топло от обичайното за началото на януари.

Максималните температури днес ще бъдат между 11 и 16 градуса, в комбинация с умерен, по Черноморието и в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-северозапад. Облачността ще продължи да се увеличава и до вечерта на места ще превали дъжд, главно в западната половина от страната.

През нощта валежите постепенно ще спират, а вятърът ще е слаб от югозапад, в Североизточна България до умерен от запад. За ставащите рано - минималните температури утре ще бъдат между 1° и 8°, в София около 2°, а максималните между 10° и 15°. Ще бъде предимно слънчево и въпреки че след обяд облачността над Западна България ще се увеличи ще се задържи без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

Слънчево ще бъде утре и по Черноморието. Ще духа слаб, в северните райони умерен вятър от запад-югозапад. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Преди обяд утре и в планините ще бъде слънчево, но ветровито. След обяд вятърът ще отслабне, а облачността над масивите от Западна България ще се увеличи. Температурите слабо ще се повишат и максималните в курортите ще бъдат между 6 и 8 градуса.

Над по-голямата част от Балканите ще бъде предимно слънчево и топло за сезона. Превалявания от дъжд се очакват утре в северозападните части на полуострова.

У нас в събота ще има повече облаци, но ще завали през нощта срещу неделя. В неделя валежи от дъжд ще има на много места, повече в Югозападна България. С валежи ще бъде и през следващите дни, като с предстоящото застудяване във все повече райони дъждът ще премине в сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отслужиха благодарствен молебен за годишнината от Освобождението на София
Отслужиха благодарствен молебен за годишнината от Освобождението на София
Полицаи засякоха шофьор, карал със 176 км/ч при ограничение от 90
Полицаи засякоха шофьор, карал със 176 км/ч при ограничение от 90