НОВИНИ

Заповед на здравния министър: Фитнес залите и моловете отварят на 18 май

ананиев издаде заповед фитнес залите моловете отварят
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:42, 15.05.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Бизнес

Здравният министър издаде Заповед на основание на която търговските центрове тип МОЛ могат да работят с клиенти от понеделник, 18 май.

Остава забраната на територията на МОЛ-овете да работят увеселителните и игрални зали и баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене и развлечения - ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито. Изключение са заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход.

Със същата заповед от понеделник, 18 май, дейността си могат да възстановят и фитнес залите при заетост на местата не повече от 10 човека за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ.

Със заповедта се дава възможност институциите от системата на предучилищното и училищното образование да организират обучение на ученици, оценяване и подкрепа за личностно развитие, а висшите училища да организират обучение и оценяване на студенти и на докторанти, доколкото и ако е възможно от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.

Изключенията от тази забрана са ясно разписани в текста на заповедта.

Заповед № РД-01-268/15.05.2020 г. отменя Заповед № РД-01-263/14.05.2020 г.

Дейностите, които не се преустановени или забранени с новата заповед - Заповед № РД-01-268/15.05.2020 г., се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед № РД-01-262 от 14.05.2020 г.

Вижте новата заповед на министъра

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Из СМС-ите, разпространени от Божков: Разговори с хора и "ценни указания към девойка"
Из СМС-ите, разпространени от Божков: Разговори с хора и "ценни указания към девойка"
Президентът разкритикува мерките за справяне с кризата
Президентът разкритикува мерките за справяне с кризата