ИЗВЕСТИЯ

Моите новини
НА ЖИВО: България – Испания, 0:3
Чете се за: 02:02 мин.
Четирима са задържани за побоя над директора на полицията...
Чете се за: 04:37 мин.
Модната легенда Джорджо Армани почина на 91 години
Чете се за: 01:45 мин.

ЗАПАЗЕНИ

Заработиха и закритите части на заведенията, но има липса на персонал

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 01:30 мин.
Икономика
Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.
Слушай новината

От днес ресторантите работят вече и в закритите си части - при 50% от капацитета си и с работно време до 23.00 часа.

В Пловдив голяма част от хората са избрали да обядват навън в заведенията, където има летни градини или открити площи.

Собствениците се надяват вечерта и закритите части от заведенията да бъдат запълнени на 50% от капацитета си, както предвиждат ковид мерките.

"Толкова сме свикнали вече с мерките, не ние за първи път. Все пак 50% от капацитета, реално може да генерираме нови 50% оборот, но ние сме много зависими от времето и от персонала, една голяма част от персонала вече се ориентира към други браншове, защото при нас няма сигурност", каза управителят на верига ресторант Теодор Атов.

"Ние тук от 2 - 3 години работим, до 2 години моята борба беше да доказвам качеството, две години доказвахме, докарахме клиентела и пандемията ни върна пак на нула. Пак назад и загубата наистина е голяма. Ама това не означава, че трябва да спрем. Да действаме и да работим и да докажем", каза собственикът на сладкарница Мехмед Култугуларъ.

Автор: Мариела Хубинова

ТОП 24

Най-четени

Водещи новини

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?