НОВИНИ

Зарица Динкова: България да се наложи като дестинация за четири сезона

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
21:35, 25.01.2024
Чете се за: 03:05 мин.
По света
Слушай новината

Международното туристическо изложение в Мадрид събра над 200 000 души. Очаква се събитието да донесe близо половин милиард евро на испанската столица. Българският щанд привличаше посетителите с дегустация на родни вина.

Изложението "ФИТУР" става все по-мащабно и внушително. Държавите се надпреварват да покажат най-доброто, с което разполагат.

Само на "ФИТУР" 2024 може да си на някой доминикански плаж, а след две минути на базовия лагер на Еверест, след това да се пренесеш на финландските фиорди и да завършиш със сафари в Африка. И още - китайско кунг фу, индийска йога, египетски йероглифи , кубински пури , холандски лалета, традиционна музика, носии, храни и напитки. Българското вино не остави посетителите безразлични.

"Много е вкусно, много ми харесва, но най-много ми хареса второто което опитах", каза Дезире.
Мавруд?
"Да".
Това е много типично вино.
"Да, много е вкусно".

От българското вино опитаха и министрите на туризма на Румъния, Израел и Саудитска Арабия. Зарица Динкова каза, че целта е да наложи България като дестинация за четири сезона, а туристите да видят страната ни такава, каквато е в нашите сърца.

"Ние я гледаме с любов, познавайки всичко какво предлага нашата култура, нашата природа, автентичността на хората и кулинарията ни. Това е нашата мисия, много често чувам от хора, които посещават страната ни за първи път - а какво чудо е България, обаче каква добре пазена тайна и моята цел е България да не е пазена тайна, това е моята мисия и за това работя", каза Зарица Динкова, министър на туризма.

Министър Динкова обяви, че тази година ще открием нашето първо национално туристическо представителство в кралство Испания. Целта е страната ни да привлича повече испански туристи. Държавният секретар по туризъм на Испания Росана Морийо и министъра на туризма на Италия Даниела Сантанче бяха поканени на фестивалa на фламенкото в Шабла на 1 ви юни. През май пък е планирана среща, на която ще се обсъди сигурността, сътрудничеството и развитието на туризма между България, Италия, Испания и Гърция.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият седми блок на АЕЦ Козлодуй ще бъде готов до 2034 година
Новият седми блок на АЕЦ Козлодуй ще бъде готов до 2034 година
Румяна Нейкова пред БНТ: Спечелването на медал от Олимпийските игри в Париж не е мираж за Десислава Ангелова
Румяна Нейкова пред БНТ: Спечелването на медал от Олимпийските игри в Париж не е мираж за Десислава Ангелова