НОВИНИ

Защо старо нарушение на Георги Семерджиев достига до прокуратурата чак след година и половина?

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:43, 21.07.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Прокуратурата повдигна ново обвинение на Георги Семерджиев - този път за шофиране без книжка. Нарушението обаче е извършено преди година и половина.

По данни на прокуратурата още миналия януари е изготвено наказателно постановление, което не е било връчено на Семерджиев. От обвинението съобщиха, че е имало аналогичен случай и през 2010 г.

Държавното обвинение съобщи, че миналия петък служители от Пето районно управление докладвали преписка за евентуално извършено от Семерджиев престъпление. Преписката е за това, че през декември 2020 г. му е съставен акт за шофиране без книжка.

По данни на обвинението едва през юли тази година служители на Пътна полиция са установили, че има данни за извършено престъпление и докладвали на прокуратурата.

Разпоредената е проверка на какво се дължи забавянето показала, че наказателното постановление не било връчено на Семерджиев. Установен е и аналогичен случай и през 2010 г. От обвинението са дали указания за пълното изясняване на казуса.

Още в деня след катастрофата вътрешният министър в оставка Бойко Рашков обяви, че Семерджиев е шофирал без книжка от 2005 година. Рашков заяви, че са пращани преписки до прокуратурата, но обвинението ги е връщало с указания за налагане на административни глоби.

Веднага след инцидента в МВР започна и проверка за цялостното изясняване на случая "Семерджиев". И за финал - днес от прокуратурата оповестиха данни за ръст на досъдебните производства за шофиране след употреба на наркотици от 30 на 3000 на годишна база.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Саша Илич оправда слабото представяне на ЦСКА с тежките условия за игра в Северна Македония
Саша Илич оправда слабото представяне на ЦСКА с тежките условия за игра в Северна Македония
ЦСКА не успя да вкара гол на десетима от Македония ГП под горещото слънце в Скопие
ЦСКА не успя да вкара гол на десетима от Македония ГП под горещото слънце в Скопие