НОВИНИ

Защо в Бургас има повече инциденти с паднали от високо?

bnt avatar logo
от БНТ
17:43, 04.02.2022
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

В Бургас отбелязват ръст на височинния травматизъм. Оказва се, че по морето има много повече такива случаи, отколкото в други области.

Ръстът на този травматизъм вече е тенденция, твърди д-р Светослав Тодоров от отделението по неврохирургия в местната университетска болница.

Обяснението - през лятото жителите на областта надхвърлят 2 милиона, катастрофите зачестяват и скачането в басейни с главата надолу също. Част от случаите завършват фатално, подчерта медикът.

През пролетта пък нарастват инцидентите, при които хора берат овощните си дървета и падат от тях. Областта е голяма, а здравното заведение предлага 24-часова неотложна помощ, подчерта д-р Тодоров.

Той допълни, че през зимата катастрофите се увеличават, както и битовите инциденти с пациенти, които падат на хлъзгавите настилки.

Медикът подчерта, че голяма част от тези случаи са с усложнения, защото травмата на гръбначния стълб е опасна. И посъветва при подобен инцидент да се чака медицинска помощ и да не транспортираме сами пострадалите в лечебно заведение.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът и президентът почитат Гоце Делчев в Благоевград
Премиерът и президентът почитат Гоце Делчев в Благоевград
91-годишна обущарка от Варна кипи от енергия и продължава да работи
91-годишна обущарка от Варна кипи от енергия и продължава да работи