НОВИНИ

Засилено присъствие на полицейски патрули в квартал "Факултета" заради карантината

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:34, 19.03.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев Върховната административна прокуратура е изпратила писмо до здравния и вътрешния министър, и до началника на националния оперативен щаб. С него се ангажира вниманието им във връзка с множеството информации за завърнали се български граждани от рискови държави. Прокурорите питат какви мерки се предприемат за спазване на карантината в отделни квартали, махали и населени места.

В квартал "Факултета" от тази вечер са разположени полицейски патрули. Очаква се служители на МВР да проверяват хората, които влизат и излизат дали са поставени под карантина и съответно я нарушават.

До тази мярка се стигна след като Софийската районна прокуратура поиска районните кметове и началниците на районни управления при СДВР да преценят необходимостта от въвеждането на контролен режим. Това ще стане с поставянето на пропускателни пунктове.

Целта е да се ограничи струпването на хора и възможностите за нарушаване на карантината.

Здравните власти в Пловдив предприеха днес засилени мерки за информираност, дезинфекция и контрол в квартал "Столипиново". С мегафони и уредби жителите ще бъдат уведомявани, че нямат право да се струпват на едно място и че трябва да спазват определеното разстояние един от друг. Такива мерки предстои да се предприемат и в други градове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Време за култура: Когато границите са затворени, какво предлага виртуалният свят?
Време за култура: Когато границите са затворени, какво предлага виртуалният свят?
Как ще се извърши изтеглянето на чуждестранните туристи от Банско
Как ще се извърши изтеглянето на чуждестранните туристи от Банско