НОВИНИ

Засилват контрола на влизащите в София

Александър Марков
от Александър Марков
20:23, 19.04.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Сигурност и правосъдие

Някои софиянци, които напуснаха София преди празниците, може и да не успеят да се приберат. Всички, които ще се опитат да влязат утре вечер в града, ще бъдат щателно проверявани от МВР и ако има нередности в декларациите им, ще бъдат санкционирани.

За последните три часа - от 17 до 20ч., на КПП-то на входа на София откъм АМ "Тракия" колоната от автомобили беше над 3 км. По груби наблюдения един на всеки пет автомобила беше връщан от органите на полицията.

Хиляди шофьори се опитаха и днес да влязат в София. Шофьори, напуснали столицата, преди да бъде въведена забраната за излизане от града по великденските празници. Много хора бяха връщани. Семейства с по няколко деца, чиито постоянни адреси са в квартали като "Младост", "Люлин" и "Надежда" и други, чиито декларации показват, че от утре са на работа, но поради неоснователни причини да влязат и да излязат от София, те просто бяха връщани от органите на полицията. Другите преминаваха без проблем. Много от тези хора се заканиха, че ще успеят да влязат по някакъв начин, неподчинявайки се на полицейски разпореждания. Поради такива причини днес двама души са били арестувани по 23 КПП-та водещи към София.

Сутрин от 6 до 8ч. и вечер от 18 до 20ч. в София могат да влизат само автомобили, движещи се със служебни цели, такива, превозващи медицински лица и хора, които имат нужда от лекарска помощ, тежкотоварни автомобили, както и автомобили със специален режим на движение. А глобите за неподчинение и неизпълнение на полицейските разпореждания са между 100 и 300 лв, включително до 3 години затвор.

През целия ден се очакваше среща между вътрешния министър, премиера и шефът на оперативния щаб, за да се обсъдят евентуални промени в режима на влизане и излизане в столицата. Все още не е ясно дали такава среща се е провела. Със сигурност утре трафикът към София ще бъде още по-силен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връщат имунизациите при децата и прегледите на бременни
Връщат имунизациите при децата и прегледите на бременни
Как посрещнаха Великден в Австралия? - разказ на наша сънародничка
Как посрещнаха Великден в Австралия? - разказ на наша сънародничка