НОВИНИ

Застудяване и валежи в планините от утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 22.11.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

По-топло от обичайното за сезона беше днес. Във Велико Търново и Варна максималната температура е 19°, в повечето райони от страната – от 12° до 17°, в София - 10°.

Утре предстои захлаждане, по-съществено в Северна България, където максималните температури ще бъдат от 7° до 10° , в останалата част от страната – от 12° до 15°, в София – около 9°. Ще бъде ветровито, облачно, и с превалявания от дъжд.

За тези, които ще стават рано - утре сутринта ще бъде по-топло, в сравнение с днес, с температури между 5° и 10°. В София, след минимална температура минус 1°, утре ще бъде плюс 5°.

Застудяване и валежи и в планините утре, като границата между сняг и дъжд ще бъде на около 1400 - 1500 метра надморска височина. Ще духа умерен вятър с посока от запад-северозападен. Максимални температури в курортите - от 3° на Алеко, до 8° - в Банско.

С валежи, предимно от сняг, ще е в Северна Европа и на места в Европейска Русия. Дъжд ще вали утре на Пиренейския полуостров. Проливни валежи, на места значителни по количество, се очакват на Апенините. Причината - средиземноморски циклон, който ще окаже влияние на времето и на Балканите, включително и у нас. По-съществени ще бъдат валежите утре в Южна Гърция и Европейска Турция.

У нас през нощта срещу сряда ще продължи да вали, а с продължаващото застудяване, границата между сняг и дъжд ще се спусне до около 800-900 метра надморска височина.

През деня облачността ще намалее и в четвъртък ще преобладава слънчево време. След това отново се очакват валежи, но температурите ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ приветстват уточняващата позиция на президентството ни за Крим
САЩ приветстват уточняващата позиция на президентството ни за Крим
ФИФА обяви номинираните за най-добри футболисти
ФИФА обяви номинираните за най-добри футболисти