НОВИНИ

Застудяването продължава, до края на деня ще превали

bnt avatar logo
от БНТ
12:59, 01.03.2021
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Сравнително студено беше тази сутрин, в много райони минималните температури останаха под нулата. В близките часове, с умерен северозападен вятър, застудяването ще продължи и максималните температури ще бъдат в широки граници, в централните и източните райони от Дунавската равнина ще бъдат от 4° до 7°, в по-голямата част от страната от 7° до 12°, а в крайните югозападни райони - до 14°.

Облачността от североизток ще се увеличава и по-късно през деня на много места слабо ще превали, предимно дъжд.

Облачно, на места със слаби превалявания, ще бъде и през нощта. В източната половина от страната ще духа до умерен северен вятър, докато на запад ще е почти тихо. Минималните температури в повечето райони ще са между минус 3° и 2°.

Максималните между 8 и 13 градуса. В Западна България ще духа до умерен северозападен вятър и облачността ще намалее до предимно слънчево време. В Източна България вятърът ще остане с посока север и облачността ще се задържи значителна.

Много ветровито ще бъде в планините. Ще духа умерен, временно силен вятър с посока от север. В сутрешните часове облачността ще е значителна, на места в Централна Стара планина все още ще превалява слаб сняг, но бързо ще спре.

Остава голяма опасността от лавини извън обработените ски писти. Максималните температури ще бъдат от минус 5° на Алеко до около 1° в Банско.

В югоизточните райони на Балканите през по-голямата част на деня ще бъде облачно, в Гърция с валежи от дъжд. В северозападната половина от полуострова ще преобладава слънчево време.

Сравнително топло и предимно слънчево ще бъде в Западна и Централна Европа, както и в района на Централното Средиземноморие. Повече облаци, на места и валежи, ще има по Западното Средиземноморие, както и на Пиренейския полуостров. Предимно облачно ще бъде и в Източна Европа, в много райони ще превалява, предимно слаб сняг.

У нас в сряда се очаква съществено затопляне и слънчево време, с повече облаци все още в североизточните и планинските райони. Предимно слънчево и още по-топло ще бъде в четвъртък и петък, през първия ден със сутрешни мъгли.

В събота се очакват валежи и ново застудяване, при което отново ще има и райони със сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Резултати от НБА
Резултати от НБА
Икономическа полиция влезе в офисите на ФК Барселона
Икономическа полиция влезе в офисите на ФК Барселона