НОВИНИ

Застудяването продължава и днес

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 08.01.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Очакваното застудяване продължи и днес, като дневните температури се понижиха с още няколко градуса, в сравнение с предишните дни, но останаха все още по-високи от обичайните за сезона.

Най-студено беше във Видин и Монтана - 2 градуса, а в Плевен и Враца бяха отчетени 3. Имаше и валежи, по-съществени в Източната част на страната.

И през следващото денонощие ще се задържи облачно, като минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните - между 5° и 10°. До обяд само на отделни, а следобед вече и на повече места, главно в югозападната половина от страната ще има слаби валежи от дъжд.

В крайните северозападни райони дъждът за кратко ще се примесва със сняг. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен, от изток.

Слаби превалявания ще има и по Черноморието, главно в южните райони. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, а вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините облачността ще е значителна, а освен това ще е и мъгливо. На отделни места ще превалява сняг, под около 1200 - 1300 метра - дъжд.

Ще духа умерен южен вятър, с който температурите слабо ще се повишат и максималните в курортите ще са от минус 1 до 3 градуса.

И към времето в Европа. Повече слънчеви часове ще има в южните райони на Пиренейския полуостров и в Полша. Над останалата, по-голяма част от континента ще е облачно. На много места с валежи от дъжд, а в Алпите, Германия, Източна Европа и западните райони на Европейска Русия - с валежи от сняг.

Сняг ще вали и на Балканите, предимно в Сърбия и Румъния. Валежи от дъжд ще има главно в южната половина от полуострова, които вечерта ще се усилят и ще обхванат повече райони.

У нас валежи от дъжд се очакват и през първата половина на новата седмица, които обаче постепенно ще преминават в сняг. Температурите ще тръгнат надолу и в сряда сутринта ще имаме стойности от минус 6 до минус 1 градуса, а максималните в много райони ще останат отрицателни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Зографски зае 24-о място в Бишофсхофен
Владимир Зографски зае 24-о място в Бишофсхофен
Началото на ерата "Токаев" ли е кризата в Казахстан?
Началото на ерата "Токаев" ли е кризата в Казахстан?