НОВИНИ

Застудяването ще продължи

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 23.01.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Леден ден днес в много райони от страната, където и максималните температури останаха под нулата, а на връх Мусала, след минус 24 сутринта, през деня температурата се повиши само с градус.

Времето остана и ветровито, като северозападният вятър усилваше усещането за студ.

През нощта валежи от сняг, предимно слаби, ще има в Северна и Западна България. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и застудяването ще продължи. Минималните температури утре ще бъдат между минус 9° и минус 4°, в отделни котловини - до минус 11°, а максималните, вече в по-голямата част от страната, ще останат под нулата през целия ден.

В Източна България ниските температури ще бъдат в комбинация със силен вятър и ще създават опасност от измръзване.

Дневните температури ще са в интервала от минус 5° до минус 1°, само в югозападните райони и по Черноморието - между 0° и 2°. Ще има променлива облачност, намаляваща в Западна България до слънчево време. На отделни места ще превали слаб сняг, главно в планинските райони и по Южното Черноморие.

Много ветровито ще бъде и в планините и по проходите остават условията за виелици и навявания. В масивите в Западна България ще има валежи от сняг, които следобед ще отслабват и спират. Ще е много студено, с максимална температура на Алеко минус 17 градуса, в останалите курорти - около минус 11.

На Балканите облачността ще е значителна, с валежи от сняг, в крайните южни райони на полуострова - от дъжд.

Предимно слънчево ще бъде в Западна Европа, докато в централноевропейските страни ще има променлива облачност и на места ще превали слаб сняг.

У нас във вторник сутринта ще е още по-студено, особено в котловините в Западна България, където температурите ще паднат до минус 15°. В източните райони ще превали слаб сняг. В средата на седмицата ще остане по-често облачно, но без съществени валежи. Температурите ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Армения подаде оставка
Президентът на Армения подаде оставка
Извънредно положение в Перу заради петролен разлив
Извънредно положение в Перу заради петролен разлив