НОВИНИ

Затопляне и по-малко райони с валежи през новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
07:15, 04.09.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще са между 23° и 28°, в София - около 24°.

Сутринта на места в котловините и низините ще се образуват мъгли, а след обяд главно в планинските райони на Западна България ще превали, в отделни райони и ще прегърми. В крайните югозападни части от страната валежи ще има и през нощта срещу понеделник. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

Облачността по Черноморието ще е променлива, а слаби валежи ще има само на отделни места рано сутринта. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 22° до 25°. Температурата на морската вода е 24° - 26°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините в следобедните часове облачността ще се увеличава и на места в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, в отделни райони и гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

В началото на следващата седмица в котловините и низините в западната половина от страната ще се образуват мъгли, а в следобедните часове ще бъде с купесто-дъждовна облачност, главно в Югозападна България - и с валежи от дъжд. Дневните температури постепенно ще се повишават и към средата на седмицата, когато ще е вече без валежи и предимно слънчево, ще достигнат 25 - 30°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АЕЦ "Запорожие" отново е изгубила връзка с мрежата на Украйна
АЕЦ "Запорожие" отново е изгубила връзка с мрежата на Украйна
Откриха барелеф на Гарибалди на Алеята на народите в Свети Влас
Откриха барелеф на Гарибалди на Алеята на народите в Свети Влас