НОВИНИ

Затопляне и повече слънце днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 14.01.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево ще бъде времето днес над по-голямата част от страната, с максимални температури предимно между 5° и 10°, в София - около 5°.

Вятърът ще се усили и ще е умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - силен от запад-северозапад.

Ще продължи да духа и през нощта, а утре сутринта ни очакват температури между минус 4° и 1°, в София - 0°. През деня облачността ще е променлива, по високите части на планините ще превали и слаб сняг. Вятърът ще е умерен, отново от северозапад. Максималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 3°.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще бъде ветровито с умерен, по северното крайбрежие временно силен северозападен вятър.

Много ветровито ще бъде и в планините. Ще духа силен, по най-високите части - бурен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, на места в масивите от Западна България ще превали слаб сняг. Максимални температури в курортите ще останат под нулата.

След временно затопляне на Балканите, утре от север ще се спусне по-студен въздух и дневните температури ще се понижат. В повечето райони ще бъде слънчево, с повече облаци в Сърбия и в планинските части.

Обширен антициклон определя времето в Западна и Централна Европа Средиземноморието и Апенините, където ще преобладава слънчево време. В Източна Европа ще бъде облачно, ветровито, с превалявания от сняг, по-значителни в крайните южни райони на Европейска Русия и в Грузия.

У нас в неделя сутринта ще е студено, с отрицателни температури, а в низините и котловините - и мъгливо. През деня ще бъде слънчево, а максималните температури ще са между 1° и 6°. В понеделник температурите отново ще се повишат, но през нощта срещу вторник и във вторник през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността временно ще се увеличи и на места ще превали, предимно сняг. В сряда застудяването ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Ганчев е назначен за заместник-министър на правосъдието
Борислав Ганчев е назначен за заместник-министър на правосъдието
Насер Ал-Атия спечели за четвърти път в своята кариера Рали Дакар
Насер Ал-Атия спечели за четвърти път в своята кариера Рали Дакар