НОВИНИ

Затопляне се очаква в близките дни

bnt avatar logo
от Христина Балинска
20:45, 04.07.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

В близките дни ще има много слънчеви часове, но и условия за следобедни превалявания и гръмотевици. Температурите ще се повишат и максималните в повечето райони от страната ще бъдат между 30 и 35 градуса.

Новата седмица ще започне със слънчево време и максимални температури от 28 до 33 градуса. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Югозападна България и североизточните райони и на отделни места там след обяд ще превали и прегърми.

На морския бряг в следобедните часове облачността временно ще се увеличи и на отделни места по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат от 26 до 28 градуса, температурата на морската вода е от 21° до 24°. Вълнението на морето ще е слабо.

В планините облачността ще е променлива, над Рило-Родопската област - често значителна и след обяд там ще има превалявания, в отделни райони и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад.

На Балканите ще бъде слънчево, около и след обяд с купеста, в северозападните и планинските райони - и купесто-дъждовна облачност, на места там ще превали и прегърми.

Слънчево и горещо ще бъде на Пиренеите, Апенините, Южна Франция и Средиземноморието. Дъжд ще вали в северозападната част на континента, в Северна Германия, Чехия и южните райони от Скандинавския полуостров. В централните части на континента ще бъде предимно слънчево.

У нас през следващите дни в часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност. Условия за изолирани краткотрайни валежи ще има във вторник в източните райони, сряда - отново в Източна България, но на повече места.

В четвъртък вероятност за превалявания има и в Централна, и в Западна България. В петък ще е почти без валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Километрично задръстване на АМ "Хемус"
Километрично задръстване на АМ "Хемус"
Задържаха 40-годишен мъж от Варна за купуване на гласове
Задържаха 40-годишен мъж от Варна за купуване на гласове