НОВИНИ

Затоплянето продължава и утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 22.02.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Повишение се очаква утре и при минималните, и при максималните температури, което обаче няма да засегне районите с трайни мъгли. Тази сутрин най-ниската температура беше минус 5° градуса, измерена в Шумен. В София - след минус 4°, очакванията за утре са за минус 2°, а в по-голямата част от страната ще бъдат от минус 2° до 3°. През нощта на много места в равнините, низините и около водните басейни отново ще има мъгли. Над останалата част от страната ще е безоблачно.

Утре до обяд видимостта ще остане намалена, но в следобедните часове ще се появи слаб северозападен вятър, мъглите почти навсякъде ще се разсеят и в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, по-ниски в районите с по-трайна мъгла.

Слънчево и още по-топло ще е времето в планините утре. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще са между 1 и 4 градуса, а в курортите ще са от 7 градуса на Алеко, около 11-12 градуса в Боровец и Пампорово и до 14 градуса в Банско. Опасността от лавини извън обработените писти остава висока.

Не само у нас, по-топло от обичайното ще бъде и в другите балкански страни. Ще е предимно слънчево. В равнинните части от полуострова ще има мъгли, които следобед в повечето райони ще се разсеят.

Много студено ще бъде в Европейска Русия, където ще има и снеговалежи. Значителна облачност и валежи от дъжд и сняг ще има на Скандинавския полуостров и в прибалтийските страни. Слънчево и по-топло от типичното за сезона ще се задържи времето в останалата, по-голяма част от континента, която остава под влиянието на обширна област от високо атмосферно налягане.

През следващите дни в много райони от страната ще бъде с мъгли, на места трайни. Но ще има и райони със слънчево време, най-вече в планините, където ще бъде и необичайно топло за това време от годината. По-значителна облачност и условия за превалявания ще има в сряда и събота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Само за 6 часа: Хванаха стотици нередовни шофьори в Пловдив
Само за 6 часа: Хванаха стотици нередовни шофьори в Пловдив
Бъдещи лекари положиха Хипократова клетва онлайн
Бъдещи лекари положиха Хипократова клетва онлайн