НОВИНИ

Затварят неврологичното отделение в болницата във Видин заради липса на лекари

bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 18.04.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

19 са вече доказаните случаи на COVID-19 във Видин, повечето от тях са установени през последните два дни. Заразени са 11 от медиците в болницата в града.

Тревога за региона са и прибиращите се във Видин. Очакват се резултатите на медиците от спешното отделение, където има един случай, но засега там не се налага карантина. Повечето от заразените лекари, медицински сестри и санитари работят в отделението по неврология.

Там приемът на пациенти е спрян, а тежките случаи се пренасочват към болницата в Лом. Медиците, с изключение на един, който е настанен за лечение, са под домашна карантина, тъй като нямат симтоми.

Д-р Венцислав Владински, директор на Регионална здравна инспекция - Видин: С колегите, които са останали. Те са само двама и със санитарка и медицинска сестра, които са постоянно в отделението, докато те, в момента, болните бъдат изписани. До, предполагам, че до другата седмица те ще бъдат изписани и отделението ще бъде затворено за дезинфекция.

Момчил Станков, областен управител: Над 1 300 наши съграждани са се прибрали от София. Защо бе хора?...Останете си по домовете. Великден ще има и догодина. Важно е да го празнуваме заедно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 352 хиляди лева от дарения са събрани до момента
Около 352 хиляди лева от дарения са събрани до момента
Все повече медици са заразени с коронавирус
Все повече медици са заразени с коронавирус