НОВИНИ

Здравният министър: Много съм доволен от темпа на ваксинация

bnt avatar logo
от БНТ
13:08, 01.05.2021 (обновена)
Чете се за: 01:45 мин.
Още
Слушай новината

Много съм доволен от темпа на ваксинация. 100 000 ваксини успяхме да направим в европейската седмица на имунизацията. Това заяви министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов на брифинг пред журналисти след посещение в РЗИ-Пловдив.

Тук работят три имунизационни пункта, които са зелени коридори. Вървим с добро темпо, в понеделник се очаква да пристигнат 270 000 дози от ваксините на "Пфайзер", които са най-предпочитани, обясни министърът.

На 10 май ще отворим електронния регистър, допълни проф. Ангелов. Там е предвидено ваксинациите да са с фиксиран час, през 10 минути в услуга на заети хора с ограничено време.

Проверки в заведенията се правят постоянно - пишат се актове, това е постоянна процедура, каза в отговор на въпрос проф. Ангелов.

По думите му се обсъжда да отпадне изискването за капацитет на заетост в заведенията. Така го мислим, за да има логика и съпоставимост на мерките, обясни той.

На въпрос дали се очаква четвърта вълна на коронавирус у нас, здравният министър отговорим, че всичко е възможно да се случи.

Когато достигнем 65% имунизирани лица, тогава няма да носим маски, ще се събираме, ще се прегръщаме ще си ходим на гости. Това може да стане реално в края на август, обясни проф. Ангелов.

В момента около 35 - 40% са ваксинираните лица у нас, допълни той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция удължава ограничителните мерки за влизане до 14 май
Гърция удължава ограничителните мерки за влизане до 14 май
Чудото се случи - Благодатният огън слезе в църквата при Божи гроб
Чудото се случи - Благодатният огън слезе в църквата при Божи гроб