НОВИНИ

БСП решава дали ще състави правителство с третия мандат

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:08, 01.05.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

БСП решава днес какво ще прави с мандата за съставяне на правителство. Пленумът на партията ще заседава този следобед след тържествения митинг-концерт по повод Деня на труда.

Митинг-концертът започна в 11.00 ч. в Борисовата градина. Преди да произнесе приветствието си към събралите си, лидерът на левицата Корнелия Нинова се поздрави със симпатизанти и направи коментар за предстоящото днес решение.

По политическите въпроси - ще предложим три възможности на Националния съвет и каквото реши. Благодаря Ви засега, каза Нинова.

В 14.30 ч. днес е насрочен Национален съвет на БСП, след който ще стане ясно какъв ще бъде политическият ход на левицата с мандата, връчен от президента.

Международният ден на труда 1 май беше отбелязан с шествие от БСП в Русе. Само от началото на 2021 г. в крайдунавския град има 46 трудови инциденти, от които 4 с фатален край. Затова и на Паметната плоча на загиналите в трудови злополуки пред сградата на Инспекцията по труда бяха поднесени цветя, с които беше изписана датата 1 май.

След това социалистите се отправиха към Паметника на Свободата със знамена и червени балони, които бяха пуснати във въздуха в края на шествието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение в Клисура заради възстановката на боевете от Априлското въстание
Напрежение в Клисура заради възстановката на боевете от Априлското въстание
Нов рекорд в Индия: 400 000 заразени само за денонощие
Нов рекорд в Индия: 400 000 заразени само за денонощие