НОВИНИ

Здравният министър освободи директора на болницата за рехабилитация в Котел

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:04, 01.06.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на здравеопазването освободи директора на специализираната болница за рехабилитация в Котел и обяви, че лечебното заведенвие няма да затвори врати и ще остане действащо. Министърът отиде на място, за да се срещне с персонала на болницата и общинското ръководство.

В края на месец май Общинския съвет в Котел в специална декларация отправи апел към министерството да потърси вариант болницата да не бъде затворена, след като на сайта на лечебното заведение съобщение гласеше, че тя ще спре да работи поради липса на персонал. Задълженията на рехабилитационната болница са за над 300 000 лева, а пълни заплати не плащани повече от година.

Здравният министър обяви, че дейността на болницата е била нарочно саботирана.

"Не мога да преценя защо е водена натам болницата, тъй като научавам, че болни са връщани умишлено при условие, че има наличие на легла. Самият персонал е принуждаван да напуска със заплахи. Това току-що го получих като информация от не от един от колегите. Това, което като мярка Министерство на здравеопазването веднага ще вземе, е освобождаване на управителя и назначаване на нов управител. Агенцията за медицински надзор влиза на проверка. Сега се уверих, че трябва да влезе и вътрешен одит на Министерство на здравеопазването, така че от понеделник влиза и вътрешен одит", коментира д-р Асен Меджидиев.

Меджидиев се ангажира министерството да намери средства да бъдат изплатени забавените и неплатени заплати.

"Министерството на здравеопазването ще съдейства тези задължения, които са натрупани, да бъдат компенсирани и да могат персонала да получи възнагражденията, които са първо задължение на всяко едно лечебно заведение".

Очаква се лечебното заведение да заработи в пълния си капацитет след констациите на одитните комисии и назначаването на нов управител.

Автор: Иван Янев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пловдив обърна Локомотив София за първа победа под ръководството на Стефан Стоянов
Ботев Пловдив обърна Локомотив София за първа победа под ръководството на Стефан Стоянов
С какви цени и плажове посреща българското Черноморие туристите?
С какви цени и плажове посреща българското Черноморие туристите?