НОВИНИ

С какви цени и плажове посреща българското Черноморие туристите?

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
18:59, 01.06.2023 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
Бизнес
Слушай новината

България ще работи за създаването на академия под егидата на Световната организация по туризъм. Това обяви служебният министър на туризма Илин Димитров по време на конференция на глобалната организация в София. Амбицията на страната ни е да участва в развитието на основните политики в туристическия сектор, допълни още Димитров.

България има неоползотворен потенциал, който може да бъде развит чрез по-активно взаимодействие със Световната организация по туризъм, обясни генералният ѝ секретар Зураб Пололикашвили.

"България има почти всичко - културно наследство, селските райони са много интересни и уникални и съм сигурен, че това са компонентите, които могат да отличат страната. Ние се разбрахме да инвестираме и да подкрепяме България и да създадем образователен център", заяви Зураб Пололикашвили, генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН.

Туристическият сектор в Европа е изправен пред много предизвикателства и проблеми през последните години, каза министър Димитров, сред които пандемия, конфликтът в Украйна, разрушени вериги на доставки и липса на работна сила за отрасъла.

Туристите по българското Черноморие обаче ще имат достъп до 22 плажа отличени със знак за качество "Син флаг".

"Имаме най-голям брой от последните години плажове със "Син флаг". Това означава, че са чисти, поддържани и готови за туристи, като цените ще бъдат сходни с миналогодишните", каза още министърът на туризма Илин Димитров.

Два плажа в Северното Черноморие и един в Южното са сред новоотличените.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спалети бе избран за най-добър треньор в Серия А за сезона
Спалети бе избран за най-добър треньор в Серия А за сезона
Шампионката Ига Швьонтек прeодоля втория кръг на "Ролан Гарос"
Шампионката Ига Швьонтек прeодоля втория кръг на "Ролан Гарос"