НОВИНИ

Недоволство в Карлово заради разкопани улици от месеци за нов водопровод

bnt avatar logo
от БНТ
17:11, 01.06.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на Карлово недоволстват и готвят протести пред ВиК-Пловдив. Причината - вече 9 месеца 2 улици в града са непроходими и разкопани заради полагане на нов водопровод.

Хората вече не могат да стигат нормално до домовете си. Възпрепятстван е достъпа до детската градина на една от улиците и до търговските обекти. Имало и инциденти.

Мартин Банков: "Има паднало дете в дупка, която не е била обозначена от фирмата и в момента жената не можеше да дойде днес да се представи, защото е на работа. Има грешки и сега копаят втори път. Работата се извършва без никакъв надзор от Общината."

Рената Карааргирова: "Ако е слънчево дворовете ни тънат в прах, ако е дъждовно газим в кал, улицата е в безобразно състояние, децата няма къде да играят, линейки не могат да дойдат."

Кметът на Карлово каза, че Общината не е страна по договора и не може да осъществява контрол на изпълнението. Изчерпани са всички възможности с възложителя ВиК-Пловдив и фирмата изпълнител.

"Сега отново се разкопават сградните отклонения, трябва и тогава да се пусне в действие новия водопровод. Най-лошото е, че тези обещания бяха до 15 май, защото е сключен договор за 800 дена за 8 улици", каза д-р Емил Кабаиванов - кмет на Община Карлово.

По този договор в Карлово се поставя нов водопровод за още 6 улици в града, но там проблеми с фирмата изпълнител няма. От ВиК-Пловдив посочиха, че няма забавяне и нарушение по договора. Водното дружество обеща до 11 юни да приключи с ремонтите.

"И в тези договори е записано, че срокът за изпълнение е доста дълъг, т.е. те не са в просрочие, както и не са в просрочие за разрешително за строеж, издадено от Община Карлово", обясни инж.Антон Гълъбов от ВиК-Пловдив.

Ако до 11 юни не приключат ремонтите по водната инфраструктура, хората се заканиха, че ще протестират пред ВиК-Пловдив.

Репортаж на Станислава Христозова и Цветан Цанков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекари рисуват в подкрепа на деца с онкологични заболявания
Лекари рисуват в подкрепа на деца с онкологични заболявания
65.82 лв. е цената на газа за юни, реши КЕВР
65.82 лв. е цената на газа за юни, реши КЕВР