НОВИНИ

Зеленски посети украинските позиции край Бахмут и поздрави военнослужещите

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:32, 29.07.2023 (обновена)
Чете се за: 02:20 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

При руски ракетен удар срещу град Днипро бяха ранени девет души.Президентът Зеленски посети украински войници близо до фронтовата линия в района на Бахмут и похвали Силите за специални операции.

Володимир Зеленски посети предни позиции на украинските сили за специални операции на фронтовата линия при Бахмут. Тук съм, за да поздравя нашите войници за професионалния им празник, посочи президентът в канала Телеграм.

Той уточни, че няма право да разкрива хода на настоящите маневри на украинската армия, награди военнослужещи с отличия и се снима с войници на бензиностанция в Донецка област. Зеленски съобщи, че е посетил още командни пунктове в Краматорск, Константиновка и Славянск.

По информация на генералния щаб, украинските сили удържат позициите си на изток и продължават успешното си настъпление на юг.

9 души, от които 2 деца, пострадаха при руски ракетен удар в Днипро

Две руски ракети поразиха жилищен комплекс и административна сграда в Днипро.

"Една ракета удари жилищен комплекс и частично го разруши. Вътре не е имало много хора. Друга ракета частично унищожи съседна сграда - регионалната централа на украинската служба за сигурност. Жертви няма", каза Сергий Лисак, регионална военна администрация.

Москва обяви, че е неутрализирала контролен пункт на украинската армия в Днипро. Руската атака идва само няколко часа след като Москва обяви, че е прихванала две украински ракети в южния Ростовски регион.

Русия е получила по официални и неофициални канали около 30 мирни инициативи за Украйна, съобщи говорителят на руското външно министерство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осем българи ще участват на европейската купа по джудо за юноши и девойки в Берлин
Осем българи ще участват на европейската купа по джудо за юноши и девойки в Берлин
Море от слънчогледи в Канзас
Море от слънчогледи в Канзас