НОВИНИ

Жълт и оранжев код за силен вятър е обявен в цялата страна

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 17.01.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Опасно силен южен вятър и много по-високи от типичните за средата на януари температури предстоят днес и в близките дни. В цялата страна ще е много ветровито.

В областите Монтана и Враца предупреждението е от втора степен - код оранжево, за пориви на вятъра със скорост над 100 км/ч. Максималните температури днес съществено ще се повишат в повечето райони ще бъдат между 12° и 17°. Ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд.

Опасно ветровито ще остане и през следващото денонощие. Увеличават се областите с код оранжево, където са възможни пориви до около 100 км/ч. Максималните температури ще бъдат още по-високи, в сравнение с днес, в повечето райони между 15° и 20°. Облачността ще бъде по-често значителна и на отделни места, ще превалява дъжд.

Още по-ветровито време в планините. Ще духа бурен, по високите и открити части - ураганен югозападен вятър. Ще бъде облачно, на места с валежи, като границата между дъжд и сняг ще е на височина около 1800 метра.

В четвъртък ще остане много ветровито и необичайно топло. Ще има и валежи, на места интензивни, все още главно в Западна България.

В петък се очакват почти повсеместни валежи, а с очакваното понижението на температурите, по-късно през деня и в по-ниските планински райони и високите полета на Западна България, дъждът ще преминава в сняг.

През почивните дни ще се задържи предимно облачно, с валежи от дъжд, в Западна България - слаби, но и от дъжд, и от сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стартира серия от срещи-дискусии на БФС за развитието на детско-юношеския футбол в страната
Стартира серия от срещи-дискусии на БФС за развитието на детско-юношеския футбол в страната
Младежите, обвинени за убийството на мъж заради шише ракия, остават в ареста
Младежите, обвинени за убийството на мъж заради шише ракия, остават в ареста