НОВИНИ

Жълт код за вятър в 13 области - къде се чака първият сняг

bnt avatar logo
от БНТ
20:33, 24.11.2022
10093
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Жълт код за силен вятър е обявен за 13 области. Вятърът ще достига 20-22 метра в секунда в областите Видин, Враца, Монтана, София област, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище и Сливен.

През нощта от северозапад с предимно умерен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. На отделни места в Предбалкана и по високите полета ще прехвърчи сняг. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, в София - около 3°.

Утре облачността над страната ще е променлива, над планинските райони често значителна, но само на отделни места там ще превали слабо. Ще продължи да духа до умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина и временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, в София - около 7°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра около минус 3°.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максимални температури: 10°-12°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна и Русия си размениха по 50 военнопленници
Украйна и Русия си размениха по 50 военнопленници
Без конкретни резултати от заседанието на Историческата комисия между България и РСМ
Без конкретни резултати от заседанието на Историческата комисия между България и РСМ