НОВИНИ

Женският национален отбор по баскетбол започна подготовка с 10 състезателки

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:40, 18.11.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
женският национален отбор баскетбол започна подготовка състезателки
Снимка: БФ Баскетбол
Слушай новината

Българският национален отбор по баскетбол за жени започна днес в София подготовката си за следващите два двубоя от квалификациите за Евробаскет 2023.

Селекционерът Стефан Михайлов изведе за тренировка доста подмладен състав, като участие в заниманието взеха 10 състезателки. Сред тях бяха 16-годишната Деница Манолова от Рилски спортист, за която това е дебютна повиквателна за представителния ни тим. Участие в тренировката взеха и родените през 2003 година Деана Стояновска и Микаела Дамянова.

Националките ни се готвят за гостуванията на Сърбия (24 ноември) и Хърватия (27 ноември) в срещи от група Е от квалификациите за Евробаскет 2023. За момента "лъвиците" са на последното трето място в класирането, след като през ноември миналата година отстъпиха на хърватките със 73:84 в единствения си двубой до момента.

"Ще е трудно, голяма част от досегашния състав го няма. Но като погледнем състава ни – това са баскетболистките, които ще са ядрото на националния отбор на България за жени в следващите години. Предстоят ни трудни мачове. Сърбия, според мен, е най-добрият европейски отбор. Надявам се момичетата да са спокойни и да не се стреснат, за да могат да покажат възможностите си". коментира селекционерът Стефан Михайлов.

Днес с отбора тренира и Карина Константинова, която играе за исландския Кеплавик, а във второто занимание по-късно днес ще се включи и Евгения Нацкина. В следващите дни се очаква да пристигнат още и Александра Петрова и Борислава Христова от Румъния, Катрин Стоичкова от Италия и Ива Костова от Франция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП проведе консултации с "Български възход" за Бюджет 2023
БСП проведе консултации с "Български възход" за Бюджет 2023
Роналдо: Съжалявам, че напуснах срещу Тотнъм, Меси е невероятен играч
Роналдо: Съжалявам, че напуснах срещу Тотнъм, Меси е невероятен играч