НОВИНИ

Женският ни национален отбор по волейбол излиза тази вечер срещу Словакия в осминафинална среща на Евроволей

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
16:40, 27.08.2023
7101
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
женският национален отбор волейбол излиза вечер словакия осминафинална среща евроволей
Снимка: БФ волейбол
Слушай новината

Женският ни национален отбор по волейбол ще спори със Словакия днес от 22:00 ч. в "Палацо Вани" във Флоренция в опит да се класира за четвъртфиналите на европейското първенство.

Българките завършиха на втора позиция в група В, с 11 точки (4 победи, 1 загуба). Съперникът ни пък е трети в група D, с 9 точки (3 победи, 2 загуби).

След класирането ни на осминафиналите, старши треньорът Лоренцо Мичели заяви, че всеки мач е важен.

"За мен беше важно да победим всички отбори, които бяха на нашето ниво и го направихме. Бяхме по-добри от тях. За мен е страхотно да гледам как момичетата се забавляват. Нашата система, нашата победа – всичко ме кара да се гордея с тези състезателки. Казах на моите момичета, че пред нас се открива голяма възможност. Нека играем! Нека се наслаждаваме! Нека не слагаме лимити в нашата работа! Ще видим до къде ще стигнем!", коментира Мичели.

„Словакия не е нито Италия, нито Турция. Излизаме да се борим за победа. Разликата ще е в подхода, отношението и действията. Момичетата са в отлично състояние. Готови сме. И трябва да направим тази важна крачка, чрез която да се доближим до по-силните европейски отбори“, заяви още старши треньорът.

От своя страна президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев обяви, че целта пред женския ни отбор е класиране за четвъртфиналите.

В останалите три осминафинални срещи от Евроволей в столицата на Тоскана ще играят Франция и Румъния (втори в група D срещу трети в група В), Италия и Испания (лидерът в група В срещу четвъртия в група D), както и Нидерландия и Швейцария (първия в група D срещу четвъртия в група В).

Италианките не загубиха нито гейм по пътя към осминафиналите, записвайки пет категорични победи и пълен актив от 15 точки.

В осминафиналите в Брюксел се срещат Сърбия и Швеция (лидерът в група А срещу четвъртия в група С), Чехия и Украйна (втори в група С срещу трети в група А), Турция и Белгия (лидерът в група С срещу четвъртия в група А), както и Полша и Германия (втория в група А срещу третия в група С).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков: ГЕРБ трябва да се определят - с президента ли са или са за реформа в службите
Кирил Петков: ГЕРБ трябва да се определят - с президента ли са или са за реформа в службите
Мария Николова и Шабан Мустафа отново са шампиони в скоростното изкачване на Витоша
Мария Николова и Шабан Мустафа отново са шампиони в скоростното изкачване на Витоша