НОВИНИ

Жертва на имотна схема: Мъж прехвърли апартаментите си в Пловдив на петима измамници

Жертва на имотна схема: Мъж прехвърли апартаментите си в Пловдив на петима измамници
Снимка: илюстративна
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: БНТ-Пловдив
14:41, 14.08.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

57-годишен пловдивчанин е бил измамен от четирима мъже и една жена, които системно го напивали, да прехвърли трите си апартамента в пловдивския квартал "Кючук Париж" на други хора. Извършителите, на възраст от 43 до 54 години, са извършили измамата в периода от лятото на миналата година до 18 юли тази година.

Установено е, че двама от мъжете се сприятелили със собственика на трите жилища. Под влиянието на алкохол той подписвал документи за прехвърляне на имотите на трети лица и така жилищата били продадени на нови собственици, които не подозирали за измамната схема.

Докато се оформяли имотните сделки, собственикът на апартаментите бил откаран в къща в град Елена, за да не разбере, че е останал без тях. Няколко месеца той живял там с един от измамниците, който редовно му предоставял алкохол. След това бил заведен в курорта "Слънчев бряг", където прекарал няколко дни. Накрая се върнал в Пловдив с билет, купен от измамниците и едва тогава разбрал, че жилищата му са отнети.

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения срещу петимата, единият от които е бил помагач за измамата, в резултат на която на жертвата са нанесени крупни финансови щети, на пазарната стойност на трите имота. По делото са разпитани свидетели, иззета е документация, ще бъде назначена стоково-оценъчна експертиза за цената на продадените апартаменти и др. При полицейска акция петимата измамници са установени в понеделник, като четирима от тях са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Районната прокуратура в Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража". 47-годишната жена от групата е освободена с мярка "подписка" и има наложена забрана за напускане на страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жоел Арате през сълзи: Извинявам се на България, че не взехме златен медал
Жоел Арате през сълзи: Извинявам се на България, че не взехме златен медал