НОВИНИ

Жирона надви Осауна и се върна на второто място в Ла Лига, Реал Сосиедад прекъсна серията от загуби

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:00, 10.03.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт

Приятната изненада на сезона в Испания Жирона отново се изкачи на второто място в подреждането на Ла Лига, след като в среща от 28-ия кръг победи Осасуна у дома с 2:0.

Двубоят започна отлично за "бяло-червените", които взеха аванс още в 13-ата минута, когато Виктор Циганков изведе Порту на отлична позиция в наказателното поле и с диагонален изстрел испанският нападател даде аванс на своя тим.

Голът на успокоението за състава на Мичел падна три минути преди края на редовното време, а негов автор стана Савио, който се възползва от хитра асистенция с пета на Алекс Гарсия.

Успехът върна Жирона на втората позиция в подреждането за сметка на Барселона, като двата каталунски тима са разделяни от само една точка - 62 срещу 61 в полза на отбора от "Естадио де Монтиливи".

Междувременно по-рано тази вечер в друг мач от първенството на Испания Реал Сосиедад спечели с 3:2 при визитата си на Гранада след късен обрат.

През първото полувреме на два пъти точен за домакините бе мароканецът Мюрто Узуни, но между неговите попадения Умар Садик също се бе разписал за "бяло-сините".

След почивката авансът на Гранада се задържа дълго време, но в последните десетина минути на редовното време два бързи гола на Робин Льо Норман и Андрезиньо донесоха пълния обрат за гостите на Сан Себастиан, които спряха серията си от четири поредни поражения във всички турнири.

С победата си в Андалусия пък Реал Сосиедад прогресира до 6-ото място в подреждането с актви от 43 точки, докато Гранада заема предпоследната 19-а позиция с 14 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина една от големите личности на българския баскетбол - Людмил Нейков
Почина една от големите личности на българския баскетбол - Людмил Нейков
Женската щафета на Норвегия триумфира на старта от Световната купа по биатлон в САЩ, България завърши на 14-о място
Женската щафета на Норвегия триумфира на старта от Световната купа по биатлон в САЩ, България завърши на 14-о място