НОВИНИ

Жирона не успя отново да оглави класирането в Ла Лига след нулево реми с Реал Сосиедад

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:25, 04.02.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Жирона и Реал Сосиедад не се победиха, завършвайки наравно 0:0 в един от най-интересните сблъсъци на 23-ия кръг в испанската Ла Лига.

На "Естадио де Монтиливи" в каталунския град домакините започнаха по-добре срещата и в началните двайсетина минути на два пъти бяха много близо до отбелязването на гол, но стражът на Сосиедад Алекс Ремиро направи необходимото, за да запази вратата си суха.

В крайна сметка логичното се случи и в 24-ата минута венецуелецът Янгел Ерера с глава даде аванс на "бяло-червените". За съжаление на феновете по трибуните обаче малко по-късно попадението бе отменено след преразглеждане на ситуацията със системата ВАР, която маркира засада в хода на атаката.

Гостите от Сан Себастиан отговориха и на свой ред пратиха топката във вратата на съперника чрез Микел Оярсабал, но и този гол не бе зачетен, тъй като испанският национал бе в нередовна позиция.

През второто полувреме положения не липсваха и пред двата тима, но вратарите Алекс Ремиро и Пауло Гацанига демонстрираха своите рефлекси, за да запазят нулевото равенство.

В края на двубоя се стигна и до покачване на напрежението, което доведе и до изгонването с червен картон на треньора на домакините Мичел, а дълбоко в добавеното време неговите момчета можеха все пак да измъкнат трите точки, ако не беше пропускът от чиста позиция на Валери Фернандес.

По този начин мачът завърши без победител, а хиксът означава, че Жирона остава на второто място в подреждането с 56 точки, на една зад лидера Реал Мадрид, който тази вечер посреща Атлетико Мадрид в голямото столично дерби. В същото време Реал Сосиедад е на 6-ата позиция с 37 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антоанета Цонева: Не се очакват големи размествания в кабинета след ротацията
Антоанета Цонева: Не се очакват големи размествания в кабинета след ротацията
Ваня Григорова: Има консенсус за председател на Столичния общински съвет от ПП-ДБ-СС
Ваня Григорова: Има консенсус за председател на Столичния общински съвет от ПП-ДБ-СС