НОВИНИ

Жирона взе своето при гостуването на Селта и отново оглави Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:28, 28.01.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
жирона взе своето гостуването селта отново оглави лига
Слушай новината

Жирона се върна на първото място в подреждането на Ла Лига, след като в среща от 22-ия кръг спечели с минималното 1:0 при визитата си на Селта Виго.

Каталунският тим започна силно двубоя в Галисия и още в 11-ата минута можеше да открие резултата чрез Артьом Довбик, но ударът му с глава бе отразен от стража Висенте Гуаита.

Домакините отговориха скоро след това с далечен изстрел на Оскар Мингеса, но и вратарят на Жирона Пауло Гацаница показа своя рефлекс, избивайки в ъглов удар.

Така се стигна до 20-ата минута, когато Кристиан Порту получи подаване от свой съотборник в наказателното поле, с първото си докосване елиминира противник, а с второ прати топката във вратата на Селта, реализирайки единствения гол в срещата.

След точно половин час игра галисийци имаха шанс все пак да стигнат до равенството, но удар с глава на Йорген Странд Ларсен се отби в напречната греда след намеса на Гацанига.

През второто полувреме темпото на игра спадна и така "бяло-червените" удържаха преднината си, която им донесе победа №17 от началото на сезона в испанското първенство.

По този начин Жирона събра актив от 55 точки, изкачвайки са една пред втория Реал Мадрид, като "лос бланкос" имат и мач по-малко. В същото време Селта остава на 16-ото място със 17 пункта, на само два пред зоната на изпадащите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Враца отстъпи минимално на Партизан в първата си контрола в Кипър
Ботев Враца отстъпи минимално на Партизан в първата си контрола в Кипър
Ученическите карти за градски транспорт в София с нови цени от 1 февруари
Ученическите карти за градски транспорт в София с нови цени от 1 февруари