НОВИНИ

Жители на Световрачане живеят в страх от рецидивист

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
20:29, 01.10.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Побои, заплахи и закани за убийство в софийското село Световрачане. 36-годишен рецидивист системно упражнява насилие и тормоз над местните. Нападателят вече е с повдигнато обвинение, но в населеното място хората все още се страхуват за здравето и живота си.

Преди дни Венцислав Дамянов влиза в игрална зала. В казиното е и управителя на близкия ресторант. След кратък разговор с него, известният още като Венци Боксьора нанася удари на мъжа. Агресията на 36-годишния мъж се пренася и върху Гергана Вангелова, която работи в игралната зала.

"Той се опита да ме хване първият път, аз избягах и вече на втория път ме хвана, завлачи ме за косата до машината. Каза, че ще стане страшно за мене, че ще ме смачка. Определено се страхувам, аз не излизам сама", казва Гергана Вангелова.

Агресивният мъж си тръгва от залата преди да пристигне полицейския екип.

Ден след инцидента в игралната зала, Венцислав Дамянов нахлува в ресторант и започва да вилнее, полицията успява да го задържи. А след случилото се управата на заведението поставя сигнално охранителна система.

"Тормози хората, бие ги, заплашва ги, граби ги, принуждава ги да продават наркотици. Полицията много добре знае откъде му правят чадър - от Второ районно", казва Любомир Недялков.

От столичната полиция съобщиха, че до момента няма подавани сигнали срещу действията на Венцислав Дамянов. И допълниха, че отскоро се е върнал у нас, като преди това е пребивавал в Испания.

"Предлагали са ми пари, молили са ме от "добро" да сваля жалбата, както и с лошо, че ще стане страшно , ако той излезе. 5000 лева, но няма да стане, това психически тормоз", казва Гергана Вангелова.

Вече има повдигнати обвинения - за побой и закана за убийство.

"Той има богато криминално минало - осъждан е за подкуп, за изнудване, за държане и разпространение на наркотици, за различни престъпления свързани с транспорта", каза Невена Зартова, административен ръководител на СРП.

До сега рецидивистът е лежал най-много за 2 години зад решетките. По новите обвинения го грози до 6 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници на границата с Косово: Часове остават до падането на блокадите
От нашите пратеници на границата с Косово: Часове остават до падането на блокадите
Производители са притеснени от драстичното поскъпване на природния газ
Производители са притеснени от драстичното поскъпване на природния газ