НОВИНИ

Жоан Лапорта: Барселона може да поиска преиграване не мача с Реал Мадрид

Причина за думите на боса на каталунците стана ситуацията, при която удар на Ламин Ямал беше избит от стража Андрий Лунин, въпреки че повторенията не успяха да покажат дали всъщност топката не е преминала с целия си обем голлинията

Жоан Лапорта
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:39, 22.04.2024
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че може да поиска преиграване на сблъсъка срещу Реал Мадрид от 31-ия кръг на Ла Лига, загубен от неговия тим с 2:3 на "Естадио Сантяго Бернабеу".

Причина за действията на Лапорта са съмненията на каталунците заради незачетен редовен гол на техния футболист Ламин Ямал през първото полувреме на "Ел Класико". В средата на първата част младият състезател отклони топката след изпълнение на ъглов удар на Рафиня, но вратарят на "лос бланкос" Андрий Лунин се намеси, избивайки кълбото.

Въпреки това обаче повторенията на ситуацията не успяха да убедят напълно дали реакцията на украинския страж е била навременна, макар в крайна сметка попадение да не бе признато.

"Поискахме от Кралската испанска футболна федерация да ни предостави всички изображения от отменения гол на Ламин. Ако голът е отбелязан според правилата, не изключваме да поискаме преиграване на мача", заяви Жоан Лапорта, цитиран от "Мудно Депортиво".

След снощния успех в "Ел Класико" Реал Мадрид отвори аванс от 11 точки пред Барселона в борбата за първото място и титлата в испанската Ла Лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Готвят ли САЩ санкции срещу израелската армия?
Готвят ли САЩ санкции срещу израелската армия?
Адриан Андреев загуби още в първия кръг на "Чалънджър" в Рим
Адриан Андреев загуби още в първия кръг на "Чалънджър" в Рим