НОВИНИ

Журналисти от БНТ участваха във форум за медийна грамотност

bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 29.04.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Журналисти и представители на БНТ участваха днес във форум на тема "Медийната грамотност в България и отговорността на обществените медии". Инициатор на форума е Факултетът по журналистика и масови комуникации, подкрепен от Българското дружество за връзки с обществеността.

Освен медийната грамотност у нас журналисти, преподаватели и хора от различни сектори дискутираха и теми като отразяването на фактите, отговорността към заинтересованите страни, както и ефективността на дигиталните комуникации.

Общественият дневен ред какво място има в медиите? Това е темата, върху която ще разсъждавам. Смятам, че все повече е назрял моментът, в който ние трябва да си зададем въпроса дали общественият дневен ред намира съвсем точно и подходящо, и в пълния обем, място в медийното съдържание, каза Надя Обретенова, водещ БНТ.

Подкастът "МеГра" се роди преди две години, водени от ясното желание, което имаме, да направим нещо наистина конкретно и реално за повишаване на медийната грамотност. Не само на работещите в медиите, не само на студентите, които имат интерес да се занимават с журналистика, но и най-важното - на всички, които потребяват информация в наши дни, каза Антон Андонов, член на УС на БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици продават стари книги, за да купят нови за училищната библиотека
Ученици продават стари книги, за да купят нови за училищната библиотека
Системата на "Български пощи" все още не работи
Системата на "Български пощи" все още не работи