НОВИНИ

Значителна облачност, но с усещане за повече топлота

След поредното хладно утро, по-топло през деня във вторник

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 17.09.2024
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

След поредното хладно утро, по-топло през деня във вторник

В сутрешните часове в котловините на Западна България ще бъде с мъгли. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София - около 7°. През деня над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, с временни разкъсвания и повече слънчеви часове по поречието на Дунав и в Североизточна България. На отделни места в Южна България ще има превалявания от слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони – умерен, от север. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 20°.

По Черноморието облачността ще е значителна, с по-съществени разкъсвания по северното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Минималните температури по Черноморието ще бъдат от 15° до 18°, а максималните – от 23° до 25°. Температурата на морската вода е около 24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините облачността ще е значителна, на места с превалявания от слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – от слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър в ниските части от север-североизток, а по билата от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 8°.

През повечето дни от седмицата облачността ще е променлива, по-често значителна. До събота ще има и валежи, на повече места в Западна България и в североизточните райони. Вятърът ще е слаб, главно в източните райони временно умерен, с посока от изток-североизток. В котловините и низините в Западна България сутрин ще е почти тихо и на места там видимостта ще е намалена. Минималните температури слабо ще се повишат и в повечето райони ще бъдат между 9° и 14°, по Черноморието малко по-високи, а максималните в по-голямата част от страната - между 20° и 25°.

В събота за валежи намалява, ще има и повече слънчеви часове. Изолирани превалявания са възможни в планините в Югозападна България. Сутрешните температури ще са малко по-ниски, а дневните ще останат почти без промяна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се да оповестят данните от черната кутия на разбилия се в "Граф Игнатиево" самолет
Очаква се да оповестят данните от черната кутия на разбилия се в "Граф Игнатиево" самолет
Гордан Люцканов и Аверса стартираха сезона с трофей
Гордан Люцканов и Аверса стартираха сезона с трофей