НОВИНИ

Нападателят на Тръмп се е укривал до игрището за голф на републиканеца

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:30, 16.09.2024
Чете се за: 02:32 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Доналд Тръмп отново под прицел. За втори път в рамките на два месеца срещу бившия американски президент беше извършен опит за убийство. Ето и какво се е случило:

По обяд в неделя Тръмп играел голф на личното си игрище недалеч от имението Мар-а-Лаго във Флорида. В 13:30 часа местно време агенти на "Сикрет сървис" забелязват дуло на оръжие, което се подавало от храст на територията на игрището. Срещу предполагаемия нападател са изстреляни 4-5 изстрела, но той успял да избяга.Стрелецът е бил на около 450 метра от Тръмп. В укритието му агентите са открили автоматично оръжие, мерник, GoPro-камера и две раници, в които имало керамични плочки. Предлолага се, че намерението на стрелеца е било да ги използва като бронежилетка. Около 45 минути по-късно мъжът беше задържан на магистралата. Случаят очаквано повдигна въпроса дали отново "Сикрет сървис" не са си свършили работата и са допуснали животът на бившия президент да бъде изложен на опасност. Знаете - през юли Доналд Тръмп беше прострелян по време на митинг в Пенсилвания. Тогава 20-годишният нападател беше ликвидиран. Ето оценката на Сикрет сървиз за вчерашния случай.

"Ако при нападението в Пенсилвания действително имаше допуснати грешки, то сега това далеч не е така. Охраната си е свършила работата. Да - те не могат да бъдат навсякъде - все пак става дума за човешки същества и ограничен ресурс. Очевидно нападателят е бил добре подготвен - носел е бронежилетка, знаел е какво прави. Не става дума за аматьор, а за внимателно планирани действия. Знаел е къде да застане, знаел е, че бившият президент Тръмп редовно посещава това игрище", обясни Джейсън Ръсел, експерт по сигурност, бивш агент от Сикрет Сървис.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Припомняне - електронните извинителни бележки на учениците се издават в деня на медицинския преглед
Припомняне - електронните извинителни бележки на учениците се издават в деня на медицинския преглед
ВАС остави без разглеждане жалби на ДПС срещу решения на ЦИК за регистрация
ВАС остави без разглеждане жалби на ДПС срещу решения на ЦИК за регистрация