НОВИНИ

Значителни и интензивни валежи през уикенда

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 08.12.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Силно намалена ще остане видимостта през целия ден почти навсякъде в Дунавската равнина и на места там от гъстата мъгла слабо ще превалява, но ще има и повече райони със слънчеви часове. Затоплянето продължава и максималните температури днес ще бъдат между 10 и 15 градуса, в местата с трайна мъгла от 6° до 9°.

В по-голямата част от страната облачно, а преди обяд и мъгливо, но топло за сезона ще остане и утре, с минимални температури между 4° и 9° и максимални между 8 и 16 градуса. Ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, в Дунавската равнина слаб от изток.

На морския бряг до обяд на места видимостта ще бъде намалена, но през втората половина на деня ще бъде предимно слънчево с умерен югозападен вятър.

В планините облачността ще е разкъсана, по-значителна над масивите от Западна България. Ще бъде ветровито, с умерен, временно силен, югозападен вятър. Температурите ще се повишат с няколко градуса и максималните в курортите ще бъдат от 5 до 10 градуса.

И утре в много райони от Европа, включително и в западните части от Балканите, ще вали. Проливни валежи и гръмотевични бури ще има за пореден ден на Пиренеите.

Затоплянето у нас ще продължи и през почивните дни, когато се очакват и валежи, по-интензивни през нощта срещу неделя и в неделя. С рязкото застудяване в понеделник в западните райони дъждът ще премине в сняг. Във вторник валежите ще спират, но застудяването ще продължи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ-СДС с декларация към Светия Синод срещу посещението на руския митрополит Антоний
ГЕРБ-СДС с декларация към Светия Синод срещу посещението на руския митрополит Антоний
Успешно приключи инициативата „Година на благодарността” на Мадлен Радуканова
Успешно приключи инициативата „Година на благодарността” на Мадлен Радуканова