НОВИНИ

Значителни валежи днес - ще вали ли през почивните дни

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:26, 15.06.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Дъждовната обстановка в страната продължава - 54 л/кв.м са измерените валежи в София и при това само за една нощ. Продължава и захлаждането - максималните температури днес ще са в широки граници - от 22° на места в Северозападна България и по Черноморието до 30 - 31° в отделни южни райони от страната. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. В Източна България ще бъде предимно слънчево.

В западната половина от страната на много места ще има валежи и гръмотевици, в планинските райони временно интензивни и значителни по количество.

През следващото денонощие валежите в западната половина от страната ще се усилят. В северозападните райони, Западния Предбалкан и Рило-Родопската област се очакват локални значителни количества до 60 л/кв.м.

В източните райони отново ще преобладава слънчево време. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-югоизток, в западната част от страната от северозапад. Температурите отново ще са в широки граници - от 20° в Западна България до около 30° в Източна.

Предимно слънчево ще се задържи на морския бряг, в комбинация с до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат от 23 до 26 градуса. Температурата на морската вода е 22 - 23°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде облачно, с валежи и гръмотевици. Интензивни и значителни по количество ще са на много места в масивите от Западна и Централна България. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Температурите в курортите ще останат без съществена промяна.

Интензивни валежи и гръмотевици ще има и през уикенда. В събота по-значителни в западната половина от страната, а в неделя в Централна и Източна България. В началото на новата седмица валежите постепенно ще спират и ще започне затопляне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Звезда на Литва обясни защо няма да играе срещу България
Звезда на Литва обясни защо няма да играе срещу България
Йотова призова за среща на правителствата на България и РСМ след побоя в Струга
Йотова призова за среща на правителствата на България и РСМ след побоя в Струга