НОВИНИ

Значителни валежи в източната половина от страната

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 28.02.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде облачно. В източната половина от страната и в планините валежите ще продължат и там на много места все още ще са значителни. В Западна България постепенно ще отслабват, в повечето места и временно ще спрат. Ще духа умерен, в Източна България силен север-североизточен вятър, там остават условията за виелици и навявания. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°; а максималните между 1° и 6°, в София 1°.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Вечерта ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу понеделник по северното крайбрежие ще преминават и в сняг. Ще духа силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 7 - 8°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще бъде облачно с обилни снеговалежи. Ще духа силен североизточен вятър и ще има условия за виелици и навявания, след обяд в масивите от Западна България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 9°.

В началото на март времето ще се задържи предимно облачно. На места, главно в Северна и Източна България, ще има слаби валежи от сняг. През следващите няколко дни вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен. Облачността над страната ще е променлива, в сряда и петък по-често значителна. На отделни места в северните и планинските райони ще превалява слаб сняг. Температурите ще се задържат по-ниски от обичайните за първата седмица от март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съветът за сигурност на ООН ще заседава извънредно заради ситуацията в Украйна
Съветът за сигурност на ООН ще заседава извънредно заради ситуацията в Украйна
Томова се класира за основната схема в Монтерей
Томова се класира за основната схема в Монтерей