НОВИНИ

Зоозащитници настояват за ефективна присъда за насилника на животни в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 23.01.2023
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията в Бургас арестува 50-годишен мъж, след като сам публикувал видеоклипове в социалните мрежи как измъчва котки. Кадрите възмутиха зоозащитниците, които настояват за ефективна присъда за насилника.

Маргарита Пеева е зоозащитник. Веднага щом видяла ужасяващите кадри в социалните мрежи подала сигнал в полицията.

Маргарита Пеева, Animal SOS-Burgas: "Не можеах да изгледам нещата докрай, защото това, което е показано е абсолютен садизъм. Въпросът сега е да бъде осъден ефективно. Ако продължим да допускаме тези садисти да се разхождат между нас, да изпъчват живи същества, това ще рефлектира и върху бъдещето поколение".

Полицията в Бургас се е самосезирала след появата на видеоклиповете.

Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас: "Освен самоличността на въпросния извършител на деянието, бяха установени няколко адреса на негово пребиваване, както и местоработата му, като съответно възможно най-кратък бе периода от момента на установяването до извършване и на задържането, което е в срок до 24 часа".

Стиляна Колева, журналист: "Отглежда гълъби, съседката му от долния етаж пък се грижи за няколко котки, което силно му създава дискомфорт и го дразни, той не харесвал котките, но за мен това е човек, който е със силно изразена психопатия, който е тормозен като малък и по начина, по който тормози котките, той може да посегне и на жив човек".

Господин Ганчев се грижи за около 15 улични котки. Недоумява с какво животните са попречили на 50-годишния мъж.

Господин Ганчев: "Жестоки хора. Те може и вкъщи така да се отнасят. Щом към животните са такива зли и към хората може да са такива зли".

Полицията е установила, че 50-годишния Димитър Димитров е посягал и на други животни, освен котките. Материалите от разследването ще бъдат предадени на прокуратурата.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все по-студено в близките дни, с валежи от дъжд и сняг
Все по-студено в близките дни, с валежи от дъжд и сняг
Кайри Ървинг изведе Бруклин Нетс до обрат над шампионите
Кайри Ървинг изведе Бруклин Нетс до обрат над шампионите