В Австрия майстори сладкари поставиха световен рекорд. Те приготвиха най-голямата в света класическа австрийска торта. Произведението на кулинарното изкуство обаче имаше кратък живот.
Гигантското сладкарско изделие тежеше 800 кг и беше високо 1 метър и 50 сантиметра. Кулинарният шедьовър беше създаден по време на изложение в град Мистелбах. Класическият австрийски сладкиш се превърна в един от най-атрактивните акценти на събитието. Сладкарите го приготвиха пред очите на посетителите, като внесоха много настроение сред публиката. След като поставиха рекорда, майсторите не се поколебаха да почерпят хората с вкусния специалитет.
Тази австрийска традиционна торта се нарича Пуншкрапферл. На вкус наподобява френските петифури. Необходимите продукти за приготвянето й са бисквити, шоколад и ром. Обикновено е с розова глазура. Навремето алкохолът се добавял само, за да се прикрие фактът, че тестото от бисквити е старо.